Ineens ben ik ervaringdeskundige

ervaringsdeskundigeOf ik het nu wil of niet, ineens ben ik ervaringsdeskundige als werkzoekende.  Ik zeg bewust werkzoekende omdat werkloze zo dramatisch klinkt. En zo voelt het voor mij niet. Tenminste meestal niet. Er zijn van die dagen dat ik denk dat ik nooooooit meer een baan zal vinden. Maar gelukkig ben ik een positief ingesteld mens en blijf ik overtuigd dat mijn juiste baan nog gaat komen. Maar tot het moment dat het zover is, wil ik deze tijd ook goed en zinvol doorkomen. En wat kun je als ervaringsdeskundige? Inderdaad, anderen vertellen over je ervaringen en tips geven. Ik heb er vier voor je.

Houd een ritme

Dus op tijd opstaan en op een voor jou normale tijd naar bed. Half zeven opstaan hoeft niet maar tussen 8 en negen is een mooie tijd. Zelf sta ik tussen  8 en half negen op, afhankelijk van wat ik die dag ga doen. ’s Middags neem ik de tijd voor een lunchpauze. ’s Avonds en in de weekenden solliciteer ik normaal gesproken niet. Of er moet een sollicitatie af. Zo houd ik een ritme en staat niet mijn hele leven in het teken van solliciteren.

Ga sporten

Van  sporten krijg je energie, het is goed voor je lijf, houdt je in vorm en je komt de deur nog eens uit.  Zeker als je ’s ochtends sport, heb je daar de hele dag profijt van. Drie keer in de week begin ik mijn dag met sporten; spinning, x-core of bodypump. Soms  geef ik toe aan de verleiding om  eens lekker uit te slapen maar daar heb ik daarna altijd weer spijt van.  Ik voel me dan veel suffer. Maar ik blijf het heel af en toe proberen tegen beter weten in.

Ga vrijwilligerswerk doen

Van de hele dag solliciteren word ik in ieder geval niet heel blij. Dus ik heb al vrij snel besloten om vrijwilligerswerk te doen. Je krijgt weer nieuwe energie, je ontmoet andere mensen, je wordt gewaardeerd en goed voor je netwerk. Daarnaast kom je voldaan weer thuis en heb je weer de energie om verder te solliciteren.  Vergeet het overigens niet door te geven aan het UWV om geen boete te riskeren. Ik werk nu twee ochtenden per week als klassenassistente bij Vluchtelingenwerk in Tilburg en dat is heel leuk om te doen.

Blijf positief

Dat is voor sommigen makkelijker gezegd dan gedaan. Natuurlijk is werkzoekende zijn niet altijd even fijn maar probeer de moed er in te houden. Ook nu ik geen werk heb, ben en blijf ik positief. Dat is zeker nu een heel prettige eigenschap. Ik realiseer me dat ik nu soms ook dingen kan doen ‘dankzij’ het feit dat ik geen werk heb. Maar uiteindelijk wil ik heel graag weer aan de slag en ik weet zeker dat er voor mij ergens een hele leuke functie is.  Als iemand daar een tip voor mij over heeft :-) .

Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke baan. Kun jij mij helpen? Kijk op www.marjoleinzoektwerk.nl

Like en/of deel mijn blog met jouw netwerk

17 gedachten over “Ineens ben ik ervaringdeskundige

 1. I’ll right away clutch your rss as I can not in finding your email subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you’ve any? Please allow me recognize in order that I may subscribe. Thanks.|

 2. Nevertheless Ryan’s gambit is failing to win over the suitable-wing groups, akin to People for Restricted Authorities , whose president, Rick Manning, slammed Ryan for cynical deal-making that did not do sufficient to guard the United States from addressing local weather change. Manning additionally hammered different offers Ryan provided, equal to a measure to curb Chinese language language steel dumping that goals to attraction to Democrats, and a provision to forestall immigration law changes that’s meant to assuage Republicans.

 3. Nokia is within the strategy of considering which hardware makers may show worthy of licensing its determine and telephone designs because it seeks to reenter the telephone business as early as next 12 months. From this the sufferer could solely be roused by music, which excited an overwhelming need to dance till the performer fell to the bottom bathed in profuse perspiration, when the treatment, at all occasions for the time, was alleged to be effected. Furthermore., it is the oblique technique of supplying water to nearly each city and village in Seistan Right, feeding as a result of it does a community of minor canals, by which a system of profuse irrigation is pu t t in drive.

 4. Everybody must go to State Chook Provisions not lower than as quickly as whereas residing in or visiting SF. Not solely is it some of the finest food throughout the metropolis, however it is a unique experience as nicely. Longview Tax Provision and Reporting has been notably constructed to automate the tax provisioning course of and produce key experiences and related disclosures. Longview Tax Provision and Reporting can assist tax departments of any dimension; from smaller, domestically targeted organizations to globally quite a few multi-nationwide corporations. This orientation satisfies the necessities of the Canada-New Brunswick Settlement on the Provision of French-Language Providers.

 5. I just want to mention I’m new to weblog and definitely liked your blog. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You really have exceptional article content. Thank you for sharing with us your blog site.

 6. 激安スーパーコピー腕時計専門!当店は、ロレックス レプリカ 代引き,ロレックススーパーコピー販売,ロレックス 偽物 販売,激安ロレックス コピー,コピーロレックス,ロレックスデイトナスーパーコピー

 7. Simply want to say your article is as surprising.

  The clarity in your submit is just nice and i can suppose you are
  a professional in this subject. Fine with your permission allow me to grab your RSS feed to stay updated
  with imminent post. Thanks one million and please keep up the gratifying work.

 8. Hello there! This post could not be written much better!
  Reading through this post reminds me of my previous roommate!
  He constantly kept preaching about this. I’ll send this
  post to him. Pretty sure he will have a great read.
  I appreciate you for sharing! pof natalielise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>